De chiro is de grootste jeugdbeweging van Belgie.
Hier komen kinderen samen om een leuke, toffe, plezante, doldwaze namiddag te beleven. Samen met hun vrienden spelen ze allerlei spelletjes, gaan ze op tocht,
leren ze samenwerken, ambeteren ze de leiding, leren ze hun talenten ontdekken...

Onze chiro deelt de kinderen op in 6 groepen: de ribbels, speelclub, rakwi, tito, keti en aspi.

Ribbels

De allerjongste leden zijn de ribbels (6-8 jaar). Ze worden ook weleens pinkels, sloebers, petoeten of pagadders genoemd. De ribbels houden van fantaseren en dat wordt ge´ntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Ribbels zijn nog heel individueel ingesteld, het is dus belangrijk om samen spelervaringen op te doen. Die spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk.

speelclub

Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed.

rakwi's

De rakwi's (4e en 5e leerjaar) hangen samen met hun leiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel.
Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken.
Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten.
Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden.

tito's

Deze groep (6e leerjaar tot 2e middelbaar) is een beetje anders dan gebruikelijkaangezien de leden van het 6e leerjaar een jaar vervroegd zullen overgaan. Dit zodat de groepsaantallen in onze chiro beter verdeeld zijn. De tito's gaan er keihard tegenaan in een pleinspel en winnen graag, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij.

keti's

De keti's (3e en 4e middelbaar) zijn de oudsten onder de leden. Ze trekken op avontuur en doen zelfs een tweedaagse tocht op bivak. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport of zetten hun lokaal volledig op z'n kop om het een nieuwe look te geven. Verder worden ze ook al een beetje voorbereid op leiding zijn. Ze zullen enkele zondagen in het jaar de leidingsploeg versterken en laten zien wat voor vlees ze in de kuip zijn.

Aspi

Chiro Beverlo is heel blij dat we na vele jaren terug een nieuwe groep hebben. De aspi groep bestaat uit tieners uit het 5de middelbaar, die het spelen nog steeds niet vergroeid zijn. De aspi geniet stiekem van het feit dat ze de oudste zijn en met de leiding mogen optrekken! Verder houden ze van ruige spelen, waarbij de leiding maar al te graag meedoet. De aspi wordt stillekes aan ook voorbereid op leiding zijn, zodat ze nadien een super goeie leiding zullen zijn!